Novi srpski elektromotorni voz promovisan na međunarodnom sajmu transporta u Berlinu

September 25, 2014

Švajcarska kompanija Štadler /Stadler/, na jednom od najvećih svetskih međunarodnih sajmova transporta, InnoTrans 2014 u Berlinu, 24. septembra je predstavila novi voz FLIRT (Fast Light Innovative Regional Trains – brzi laki inovativni regionalni vozovi) koji je proizveden za potrebe Železnica Srbije. To je elektromotorni voz najnovije generacije, osposobljen za brzine do 160 kilometara na sat, opremljen najsavremenijom uređajima.

Na štandu švajcarske kompanije posetioce i zvanice je pozdravilo rukovodstvo Štadlera, a obratio im se i predsednik Skupštine Železnica Srbije, Zoran Anđelković.

Anđelković je podsetio da su srpske železnice, na međunarodnom tenderu, od Štadlera kupile 21 novi elektromotorni ukupne vrednosti oko 99 miliona evra, a da su sredstva obezbeđena kroz kreditni aranžman sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj.

„Za Železnice Srbije novi voz označava veliku prekretnicu, što će, uz predstojeću rekonstrukciju infrastrukture i dalju nabavku voznih sredstava, naše železnice približiti nivou razvijenih evropskih železnica“, poručili su u Berlinu predstavnici Železnica Srbije.

Novi elektromotorni voz je namenjen za regionalni železnički putnički saobraćaj i saobraćaće između većih gradova u Srbiji, kao zamena za postojeće klasične garniture, ali će omogućiti i uvođenje novih ponuda i povećanje broja polazaka na pojedinim relacijama.

Prva elektromotorna garnitura 19. septembra je već stigla u našu državu i ovih dana je na probnim vožnjama na srpskim prugama. Druga garnitura, nakon zvanične prezentacije na berlinskom sajmu, u Srbiju bi trebalo da stigne u prvoj polovini decembra, a nakon toga do avgusta 2015. godine na svake dve nedelje stizaće po jedna nova garnitura. U Štadleru je u toku završna faza montaže treće kompozicije, a na četvrtom i petom vozu trenutno se radi na sklapanju enterijera i montiranju električnih i pneumatskih instalacija. Do 31. avgusta 2015. godine Železnicama Srbije bi trebalo da budu isporučeni svi naručeni novi vozovi švajcarskog Štadlera.

Novi voz može da primi 465 putnika, oprema se sa 12 sedišta prvog razreda, 212 sedišta drugog razreda, 11 pomoćnih sedišta, a ima i 230 mesta za stajanje. To je četvorodelni voz za maksimalne brzine do 160 kilometara na sat. Nov voz ima i klima uređaje, vakuum toalet, informacioni sistem za putnike, video nadzor, spoljne kamere, dijagnostičke uređaje, GPS, kao i ulazna vrata sa električnim pogonom i kliznim stepenikom, a prilagođen je i osobama s posebnim potrebama.

U toku je obuka radnika Železnica Srbije za rukovanje i održavanje novih vozova, kao i aktivnosti na pripremi kapaciteta za održavanje ovih garnitura u Tehničko-putničkoj stanici u Zemunu.

U proteklih 12 godina Štadler je isporučio više od 1.000 FLIRT vozova. Stadler Rail Group je sistem koji kupcima nudi specifična rešenja u gradnji železničkih vozila, sa proizvodnim lokacijama u Švajcarskoj (Altenrhein, Bussnang, Vintertur i Biel), Nemačkoj (Berlin-Pankov, Berlin-Hohenschonhausen, Berlin-Reinickendorf i Velten), Poljskoj, Mađarskoj, Češkoj , Italiji, Austriji, Holandiji, Belorusiji , Alžiru i u SAD. Grupa ima oko 6.000 zaposlenih, od kojih je 3.000 radno angažovano u Švajcarskoj. U železničkom segmentu najpoznatije serije Stadler Rail Group su zglobne višečlane jedinice GTV (do sada prodat 571 takav voz), Regio-Shuttle RS1 (497 prodatih vozova), FLIRT (1.018 prodatih vozova), višečlani dvospratni vozovi KISS (190 prodatih), a u tramvajskom segmentu Variobahn (353 prodata vozila) i Tango (147 prodatih vozila). Grupa proizvodi i kompozicije za prigradski železnički saobraćaj, vozila za merenje koloseka, putničke vagone i lokomotive i drugu železničku opremu.

Izvori: Železnice Srbije, Stadler Rail Group