Potpredsednica srpske Vlade obišla radove na rekonstrukciji pruge Požarevac–Majdanpek

June 4, 2018

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, u nedelju, 3. juna, obišla je radove na rekonstrukciji pruge Požarevac–Majdanpek. Ona je tom prilikom poručila da će se od 21. novembra vozovi ovom prugom kretati brzinom od 80 kilometara na sat.

Generalni direktor Infrastrukture železnice Srbije, Miroljub Jevtić, u železničkoj stanici Požarevac upoznao je potpredsednicu Vlade sa projektom rekonstrukcije pruge između Požarevca i Majdanpeka koja je duga 90 kilometara. Nakon toga, potpredsednica Mihajlović, čelnici železnice, lokalnih samouprava i okruga i predstavnicima medija šinskim vozilom prevezli su se do mesta na kojem se trenutno izvode radovi na rekonstrukciji pruge.

Infrastruktura železnice Srbije 21. maja ove godine, u okviru tekućeg održavanja, počela je rekonstrukciju regionalne pruge Požarevac–Majdanpek. Rok za završetak radova je 180 dana.

Mihajlovićeva je posle obilaska radova rekla da se pruga rekonstruiše u celini prvi put posle 80 godina i da je danas na pojedinim njenim deonicama brzina samo deset kilometara na sat. Ona je naglasila da postoje i istorijski razlozi da ovaj kraj ne ostane sa prugama koje nisu rekonstruisane, jer je prva pruga u Srbiji izgrađena upravo u Majdanpeku, 1882. godine, dve godine pre pruge Beograd – Niš.

Prisustvujući u Požarevcu i obeležavanju slave železničara, potpredsednica srpske Vlade je, između ostalog, istakla:

“U poslednjih nekoliko godina, posebno 2017. i 2018, pokazali smo koliko možemo da unapredimo železnicu kada radimo zajedno”, rekla je Mihajlovićeva i podsetila da je železnica bila u rasulu kad je ona 2014. preuzela resor, što se vidi i po stanju pruga.

„To što posle 80 godina krećemo u rekonstrukciju tužno je za one koji se nisu time bavili, ali je i korak napred, i radićemo da takva bude svaka pruga, a verujem da ovo ne sme da bude poslednja koju železnica rekonstruiše sopstvenim sredstvima. Ovom prugom vozovi će se kretati brzinom od 80 kilometara na sat, a prugom Beograd – Budimpešta 200 kilometara na sat, kao što će, nadam se, voziti i prugom Beograd – Niš”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da Vlada Srbije u modernizaciju železnice ulaže oko šest milijardi evra, a da je ukupna vrednost svih projekata u infrastrukturi – onih koji se realizuju i onih koji su planirani – 16 milijardi evra i najavila da srpska Vlada ima u svojim planovima i ulaganja u putnu infrastrukturu u ovom regionu, jer istočna Srbija ne može da se razvija bez dobre saobraćajne povezanosti.

Generalni direktor Infrastrukture železnice Srbije, Miroljub Jevtić, zahvalio je Vladi Srbije na velikim ulaganjima u železnicu, pre svega na železničkom Koridoru 10 i Koridoru 11, i dodao da se materijal sa koridora koristi za rekonstrukciju regionalnih pruga, kojih će ove godine biti rekonstruisano više od 250 kilometara.

„Do kraja avgusta biće završena pruga koja spaja Šabac sa Loznicom do granice sa BiH, a do oktobra i 112 kilometara pruge od Novog Sada do Pančeva“, rekao je Jevtić.

On je naglasio da je od regionalnih pruga, pruga Požarevac – Majdanpek najveći poduhvat, jer se maksimalno koriste sopstveni resursi – mašine i radnici – i da će remont mnogo značiti i za RTB Bor, za Luku Prahovo, za Majdanpek i druge opštine u ovom delu Srbije. Jevtić je najavio i remont pruge između Požarevca i Male Krsne. On je dodao i da je danas raspisan konkurs za 25 otpravnika vozova koji će raditi na ovoj pruzi, kao i tender za rekonstrukciju pruge Jajinci-Mala Krsna, koja se nalazi na Koridoru 10, čija je ukupna vrednost 50 miliona evra, a koja se finansira iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

Infrastruktura železnice Srbije remont pruge Požarevac – Majdanpek izvodi u sopstvenoj režiji, sopstvenom mehanizacijom i kadrovima, a vrednost radova koji će u narednih šest meseci biti realizovani na ovoj pruzi iznosi oko 30 miliona evra.

Remont pruge Požarevac – Majdanpek od izuzetnog je značaja za čitav Brančevski i Borski okrug, pa su obilasku radova prisustvovali i načelnici ovih okruga, Aleksandar Đokić i Miroslav Knežević, zatim gradonačelnik Požarevca Bane Spasojević, kao i predsednici opština Novica Janošević i Dejan Vagner. Oni su bili jedinstveni u oceni da je rekonstrukcija pruge Požarevac – Majdanpek veliko ohrabrenje za građane ovog dela Srbije jer omogućava brži razvoj privrede i turizma i dokaz na država misli na istočnu Srbiju, nas čemu su zahvalili Vladi Srbije.

Tokom remonta pruge Požarevac–Majdanpek, na gradilištu će svakodnevno biti između 35 i 50 radnika Infrastrukture železnice Srbije. Radovima će biti obuhvaćeni zamena šina, pragova i tucanika, zamena kolosečne rešetke, mašinsko rešetanje i regulisanje koloseka. Pri remontu pruge maksimalno će se koristiti materijali koji se uklanjaju pri remontu pruge sa koridora.

Na čitavoj trasi pruge najteža je deonica Požarevac–Babušinac, duga osam kilometara, na kojoj se nalazi i tunel dugačak 975 metara, u kojem će takođe biti rekonstruisan kolosek. Nakon što radovi na ovoj najtežoj deonici budu završeni, počeće paralelni radovi na rekonstrukciji pruge i iz pravca Požarevca i iz pravca Majdanpeka, kako bi Infrastruktura železnice Srbije obnovljenu prugu što pre predala na korišćenje privredi i građanima Srbije.

Pruga je jednokolosečna i izgrađena 1938. godine. Do danas su na ovoj pruzi remontovane samo pojedine njene deonice, u ukupnoj dužini od oko 40 kilometara i to još 1991. godine. Zbog toga je na pedeset kilometara ove pruge brzina vozova danas samo od 10 do 20 kilometara na sat, a na preostalih 40 kilometara pruge svega 50 kilometara na sat.

Zbog ovakvog stanja pruge, putnički vozovi između Požarevca i Majdanpeka već pet godina ne saobraćaju, a poslednji put prošli su ovom trasom 20. juna 2013. godine.

Ovom prugom prosečno dnevno prođe svega par teretnih vozova, a udaljenost od 90 kilometara prevaljuju za čak četiri sata.

Remontom pruge biće stvoreni uslovi za ponovno uspostavljanje putničkog železničkog saobraćaja između Požarevca i Majdanpeka, a vreme putovanja sa sadašnja četiri sata biće skraćeno na 75 minuta. Poređenja radi, autobusi između Požarevca i Majdanpeka prosečno saobraćaju duže od dva sata.

Nosivost pruge biće remontom povećana sa sadašnjih 16 na 22,5 tona po osovini.

Remont pruge i povećanje njenog osovinskog opterećenja od izuzetnog su značaja za privredu ovog dela Srbije. Naime, za železnički pravac Požarevac – Majdanpek vezani su značajni privredni sistemi, kao što su Luka Prahovo, RTB Bor, rudnici Majdanpek, Kaona i Kostolac, Stig i železara Smederevo. Pruga Požarevac – Majdanpek povezuje se sa Koridorom 10 u stanici Mala Krsna, a trenutno se zbog lošeg stanja ove pruge roba iz Prahova i Bora do Beograda otprema preko Niša.

Sa lokalnim samoupravama duž cele deonice uspostavljena je izuzetna saradnja, pre svega u građevinskom uređenju putnih prelaza između Požarevca i Majdanpeka.

Zahvaljujući rekonstrukciji pruge u ovom delu Srbije putnički i robni železnički transport postaće brži, efikasniji i konkurentniji.

U stanici Požarevac 3. juna obeležena je i slava železničara Car Konstantin i Carica Jelena. Na taj dan 1889. godine država Srbija preuzela je upravljanje srpskim železnicama.

Izvor: Železnice Srbije ad

http://www.zeleznicesrbije.com/potpredsednica-srpske-vlade-zorana-mihajlovic-obisla-radove-na-rekonstrukciji-pruge-pozarevac-majdanpek-prva-pruga-koju-zeleznica-obnavlja-sopstvenim-novcem/?lang=lat