Prva narudbžbina za Siemensove lokomotive Vectron Dual Mode

November 20, 2019

Kompanija Railsistems RP GmbH iz nemačkog grada Gotha, poručila je dve lokomotive Siemens Vectron Dual Mode (s rokom isporuke u 2020), čime je obeležen početak komercijalnoig „života“ novih lokomotiva koje mogu da funkcionišu ili kao električne ili kao dizel vučne jedinice. Lokomotivu Vectron Dual Mode Siemens Mobility prvi je put predstavio kao  koncept na svetskom sajmu pružnih prevoznih sredstava i opreme InnoTrans 2018.

„Lomototiva Vectron s dvostrukim režimom rada, Railsistems RP GmbH dobija vučnu jedinicu koja kombinuje najbolje od dva sveta: na elektrifikovanim prugama Vectron Dual Mode koristi električnu energiju – radi uštede goriva i smanjenja troškova održavanja. Na železničkim tračnicama bez nadzemnih žica, Vectron Dual Mode može da pređe na dizel pogon bez potrebe da operater prevoza menja lokomotive“, kaže Sabrina Soussan, izvršna direktorka kompanije Siemens Mobility.

Vectron Dual Mode omogućava vlasnicima/operaterima da održivo povećaju vrednost ovakve lokomotive tokom njenog celog radnog ciklusa. Prve naručene lokomotive iz ove familije su specijalno prilagođene prevozu tereta u Nemačkoj i zasnovane su na proverenim komponentama Siemensove Vectron lokomotive. Donji postroj je prilagođen koloseku od 1.435 mm. Četvorosovinska lokomotiva ima sopstvenu masu od 90 tona, predviđena za naponski sistem od 15-kV-AC , opremljena je PZB upravljačkim, automatskim alarmnim sistemom. Bez obzira da li je pokreće struja ili dizel motor, vučna snaga na osovinama je 2.000 kW. Rezervoar za dizel ima zapreminu od 2.600 litara. Lokomotiva Siemens Vectron Dual Mode postiže maksimalnu brzinu od 160 km/h.

Izvor: Siemens Mobility GmbH, foto: Siemens Mobility GmbH