RAILPOOL i ENNA Transport potpisali ugovor o zakupu tri lokomotive TRAXX

March 18, 2021

RAILPOOL i kompanija za železnički prevoz tereta ENNA Transport iz Zagreba potpisali su dugoročni ugovor o zakupu tri lokomotive TRAXX, uključujući njihovo održavanje.

„Zadovoljni smo što nas je ENNA Transport izabrala za svog pouzdanog partnera za lizing lokomotiva u narednih nekoliko godina, čime učvršćuje naš ulazak na balkansko tržište. Ugovor potvrđuje naš pristup da usluge pružamo u saradnji s jakim lokalnim partnerima, što uključuje i našeg novog partnera za redovno održavanje i popravke u Hrvatskoj, zagrebačku kompaniju KONČAR – Električna vozila. ENNA Transport je jedan od ključnih aktera u rastućoj luci – teretnom čvorištu u Rijeci, ali i u Hrvatskoj, kao državi sa sve važnijom ulogom u tranzitnom i železničkom prevozu“, kaže izvršni direktor RAILPOOL, Torsten Lehnert.

Član upravnog odbora ENNA Transport, Petar Glavaš, objašnjava: „Garantovanje kvaliteta i pouzdanosti i posvećenost kupcima su glavne vodilje u našem poslovanju, a to očekujemo i od naših poslovnih partnera. Stoga je, pored impresivnih performansi lokomotive TRAXX u probnom radu na strmom potezu Luka Rijeka-Lokve, s nagibom od 29 promila, RAILPOOL-ova kompetentnost u pružanju lizinig usluga bila presudna za donošenje odluka o odabiru upravo ove kompanije za višegodišnji najam tri moćne lokomotive. Uz poslovnu fleksibilnost i tim inženjera i tehničara spremnih da u svakom trenutku brzo pruže punu tehničku pomoć, od značaja za odabir RAILPOOL-a je bilo i to što ta poznata lizing kompanija sada ima i lokalnog partnera za održavanje i popravke lokomotiva u Zagrebu.“

ENNA Transport je prva hrvatska privatna kompanija za železnički prevoz tereta koja uspešno širi svoje poslovanje u Hrvatskoj i regionu, trenutno sa 30% tržišnog udela u matičnoj državi. Kvalitet i pouzdanost usluge garantuju najsavremenije lokomotive koje saobraćaju evropskim železnicama. Kompanija koristi povoljan geografski položaj Hrvatske na raskrsnici važnih evropskih saobraćajnih pravaca. ENNA Transport je deo ENNA grupe, jednog od vodećih investitora u regionu. Svrstava se među najbrže rastuće kompanija u Hrvatskoj. ENNA ima širok spektar operacija u sektorima energetike i logistike.