RAILPOOL i KONČAR – Električna vozila potpisali ugovor o održavanju lokomotiva Bombardier TRAXX

February 23, 2021

RAILPOOL, jedna od vodećih evropskih kompanija za lizing šinskih vozila i kompanija KONČAR – Električna vozila potpisali su ugovor o održavanju lokomotiva Bombardier TRAXX, koji je na snazi od 2. februara 2021. RAILPOOL saopštava da će ova dodatna lokacija za održavanje lokomotiva u Zagrebu, glavnom gradu Hrvatske, biti od velikog značaja korisnicima lokomotiva u regionu koje RAILPOOL iznajmljuje kroz lizing aranžmane, jer će moći da dobiju bržu servisnu podršku u njihovoj neposrednoj blizini.

„Kroz našu kontinuiranu fazu rasta čvrsto stojimo iza svoje posvećenosti najvećoj dostupnosti vozila i minimalnom zastoju. S KONČAR-om smo izabrali iskusnog i jakog partnera za preventivno i korektivno održavanje u balkanskoj regionu, što je dodatna vrednosti za naše klijente kojom se omogućava korišćenje lokalnog servisnog centra kada za to ima potrebe“, objasnio je izvršni direktor RAILPOOL, Torsten Lehnert.

„KONČAR ima više od 50 godina iskustva u razvoju, proizvodnji, održavanju i obnavljanju električnih šinskih vozila. Uz to, dostigli smo i sve neophodne standarde kvaliteta za održavanje i popravku najsavremenijih lokomotiva u vlasništvu RAILPOOL. Cilj nam je da proširimo poslovanje na šire geografsko i tržišno područje i da razvijamo dugoročno partnerstvo”, kaže predsednik uprave Končar – Električnih vozila, Josip Ninić.

 

RAILPOOL je jedna od vodećih kompanija za lizing železničkih vozila, osnovana u Münchenu 2008. godine. Sada posluje u 16 evropskih država. U floti za iznajmljivanje je više od 400 lokomotiva, koje svake godine pređu 70.000.000 kilometara, smanjujući emisiju ugljen-dioksida za 285.600 tona u poređenju sa drumskim teretnim transportom. RAILPOOL ima svoj magacin sa skoro 80.000 jedinica iz asortimana od 2.700 različitih rezervnih delova i komponenata.

 

KONČAR – Električna vozila je vodeći proizvođač vozila u regionu zapadnog Balkana poznat po svojim vozovima, tramvajima i lokomotivama. Osnovna delatnost je razvoj, proizvodnja, modernizacija i održavanje električnih vozila i opreme za električna vozila. U celokupnom poslovanju, kompanija se pridržava zahteva standarda ISO 9001 za upravljanja kvalitetom i ISO 14001 za upravljanja zaštitom životne sredine.

 Pogledajte video zapis o lokomotivama Bombardier TRAXX u floti RAILPOOL: